Visste du att IK Ymer Volleyboll har spelat i Elitserien på 2000-talet?

Efter att har varit ett etablerat lag i div. 1 i flera år ställde herrlaget upp i kvalet till elitserien för andra gången på 2 år och denna gången höll det hela vägen. 1999 lyckades IK Ymers herrlag att kvalificera sig till svensk volleybolls finrum!

Under ledning av nya spelande tränare Jonas Liberg (idag mycket aktiv spelare inom svensk beachvolley, rankad 15:e i Sverige med en färsk 9:e plats i SM efter att blivit tvungen att tacka nej till deltagandet i slutspelet i malmö) tog sig äntligen till elitserien. Där ställdes man mot storlag som IKSU, Hylte Volley, Uppsala och Sollentuna.

På den tiden bestod serien av 12 lag, och efter 22 matcher så hade Ymeriterna, tyvärr, bara lyckats vinna en match (mot Team Valla, dagens Linköping!) och ställdes i kvalet mot Pajalaa och Göteborg VBA där man besegrade Göteborg och kvalificerade sig till elitserien ännu en säsong. Men p.g.a. spelarbrist tvingas laget att dra sig ur serien. Därefter upplöstes laget och spelarna försvann på sina egna håll. Efter låg aktivitet på herrsidan i ett par år började ett nytt lag ta form där bland andra några i stommen ur dagens A-lag inledde sin karriär.

E-post: ymervolley@outlook.c...