Visste du att Henrik Klerfors är herrlagets mest meriterade spelare 2013?

Herrlaget 06/07
Henrik Klerfors startade en gång sin karriär i IK Ymer, men 2006 flyttade han till Göteborg för att påbörja sina 5 år långa läkarstudier.

Han kom från spel i div. 3 med Ymer och började spela med KFUM Göteborg som då låg i div .1 (nuvarande superettan) och tog mycket snabbt en plats i startsexan.

Säsongen 10/11 vann Henrik och hans nya lag div. 1-serien på hösten med nöd och näppe (efter att besegrat IK Ymer på bortaplan med 3-2) och fick spela allsvenskan, kvalserien till elitkvalet på våren.

Det allsvanska spelet var en pik i hittills i Henriks karriär där hans lag slutade på en 7:e plats, i en av de jämnaste allsvenska serierna på länge, med 5 av 14 vinster. Visste du dessutom att Henrik placerade sig på en 11:e plats totalt i poängligan med bara 13 matcher spelade?

Henrik har haft tre volleybollstjärnor som tränare under sin tid i Göteborg, Håkan Linger (vars son Pierre Linger nu spelar elitvolleyboll i Falkenberg VK efter att ha börjat karriären som Henriks lagkamrat), Greger Baumgartner samt Anders Kvist, som ihop har flera SM-guld, landskamper och proffsår utomlands.

E-post: ymervolley@outlook.c...