Hoppa till sidans innehåll

Information om verksamheten


I K   Y M E R   V o l l e y b o l l 2 0 1 7

 

AVGIFTER

För att tillhöra IK Ymer ska medlemskap lösas. Medlemskapet gäller för alla sektioner i klubben men betalas till den valda sektionen. Man betalar bara en gång oavsett hur många sektioner man är aktiv i. Till Ymer Volleyboll skall dessutom en träningsavgift betalas.

 

Årsavgifter:

Medlemsavgift född 1997 och senare                                                200:-

Medlemsavgift född 1996 och tidigare                                               400:-

Licens beachvolley (gratis för dig med inomhuslicens)                      145:-

 

Träningsavgift helår:

Träningsavgift Kidsvolley/U11 (född 2005 och senare)                       500:-

Träningsavgift Ungdom (född 2002-2004)                                            800:-

Träningsavgift Utveckling (född 1997-2001)                                       1200:-

Träningsavgift Senior (född 1996 och tidigare)                                    1500:-

Träningsavgift Motionär                                                                         800:-

 

Medlems- & träningsavgift betalas en gång/år (1/1 - 31/12 ). Om du som senior/motionär betalar din träningsavgift och medlemsavgift senast sista februari får du en T-shirt med klubbens tryck på. Alla ungdomar (födda -02 eller senare) får T-shirt när avgifterna är betalda.

Licensering ingår i träningsavgiften fr o m 2017. Kontakta lagansvarig om du behöver licens.

Avgifterna betalas till volleybollsektionens bankgiro 927-6015 med faktura som kommer med mail/lämnas i handen i början på säsongen. Det är viktigt att du lämnat en korrekt mailadress!

 För att se vilka förmåner du får av att vara medlem i Ymer så följ länken: https://www1.idrottonline.se/IKYmer/Foreningen/Medlemskap/  

Det finns en licens för inomhusvolleyboll och en för beachvolleyboll. Om man är licenserad för samma klubb kostar det inte extra att få båda. Man måste dock be om licens (i god tid) och vara skuldfri för att denna skall registreras av klubben. Maila eller prata med Henrik Klerfors om du vill spela beachturneringar. (This is a mailto link)

 

Undantag vid betalning av medlemsavgift:

Blir du medlem i IK Ymer efter 1 september betalar du bara halva medlemsavgiften. Blir du medlem efter 1 november betalar du en fjärdedels avgift. Detta är nya riktlinjer från 2016 som beslutats av Huvudklubben.

 

Undantag vid betalning av träningsavgift:

Möjlighet finns att betala halvårsvis och då betalar man halva helårsavgiften. Inga speciella skäl behövs men meddelande skall skickas till Henrik Klerfors som godkänner. (This is a mailto link)

Möjlighet finns att betala träningsavgiften månadsvis och därmed betala för enstaka månader om rimliga skäl föreligger, exempelvis flytt, utlandsstudier eller graviditet. Det kan också användas om man börjar sent en säsong. Detta gäller endast frånvaro som är känd på förhand och inte exempelvis vid uppkomna skador.

 

Priserna som gäller vid månadsbetalning:

KIDS (05--) 100kr/mån

Ungdom (02-04) 150kr/mån

Utveckling (97-01) 200 kr/mån

Seniorer (96--)  250 kr/mån

Motionärer 150kr/mån

Betalning för ny månad om man tränar/spelar match efter månadsskifte. Medlemskap betalas precis som vanligt. För att som ungdom erhålla en T-shirt krävs minst 2 månaders betalning.

Vill du ha månadsbetalning så fyll i dokumentet Månadsbetalning längst ned på sidan och mejla till Henrik Klerfors (This is a mailto link) Individuell anpassning kan alltid göras om man förklarar situationen för styrelsen skriftligt.

 

ÖVERGÅNGAR

Om man kommer från en annan klubb och vill spela för IK Ymer betalar klubben kostnaden för övergången. Spelaren ansvarar själv för att före detta förening godkänner övergången. Svenska Volleybollförbundets regler för karenstid är tvingande så de måste vi tillämpa.

Gäller övergången däremot beachvolleyboll hjälper klubben gärna till med en övergång och licens, men man får själv bekosta övergångsavgiften. (300kr år 2015)

 

ERSÄTTNING FÖR RESOR

Vid tävling utgår ersättning till de som kör egen bil (samåkning minst 3 spelare!) med 15kr/mil. Även eventuell parkeringsavgift (bifoga kvitto!) står klubben för. Givetvis försöker vi åka så billigt som möjligt! Det är varje medlems eget ansvar att fylla i en Reseräkning och maila till klubbens kassör Simon.(This is a mailto link) Inlämnas fr o m 2015 senast en månad efter resan.  

Behövs minibuss har klubben avtal med Wives där vi hyr bussar. Kontakta Henrik K i god tid! När vi hyr minibuss är det mycket viktigt att vi tankar och lämnar tillbaka bussen i gott skick eftersom vi annars får betala onödiga staffavgifter. Det kan leda till att lag som inte sköter sig inte får hyra minibussar via klubben. När man tankar minibussen, se till att du får kvitto som bifogas reseräkningen.

 

TRÄNARE

Att vara tränare för ett ungdomslag ger både dig personligen och klubben mycket! Är du intresserad av att vara tränare ta kontakt med Henrik Klerfors så diskuterar vi det praktiska.

Som tränare får man:

 1. Ersättning beroende på typ av tränaruppdrag, upp till 4000kr per säsong.
 2. Möjlighet att gå tränarutbildningar som finansieras av Idrottslyftet, klubben söker pengarna.
 3. Bidrag till resekostnader i samband med tränarutbildningar

Som tränare förväntas man:

 1. Träna ett lag regelbundet, vilket inte innebär att man kan vara borta varannan träning. Vid frånvaro organisera ersättare eller ansvarig i laget för träningen.
 2. I möjligaste mån åka med på tävlingar och coacha laget.
 3. Vidarebefordra information till spelarna från styrelsen.
 4. Hjälpa till att ta personuppgifter på nya spelare och vidarebefordra till styrelsen. Särskild lapp finns i Engelbrektshallen, samt längst ned på sidan, den lämnas ifylld/mailas till Henrik Klerfors.
 5. Sköta närvaroregistreringen, enkelt men det ger mycket pengar om det sköts!
 6. Se till att spelklarlista med licenserade spelare tas med till alla matcher och turneringar. Skrivs ut på Cupassist. Saknar någon spelare licens måste denna ordnas senast måndagen efter helgen, ring och prata med Henrik Klerfors, helst innan matchen!

 

BEACHVOLLEYBOLLTURNERINGAR

På sommaren spelar flera av spelarna i IK Ymer beachvolleybollturneringar. Volleybollsektionen har inga ordnade aktiviteter, men tag gärna kontakt med någon medlem om du är intresserad av att tävlingsspela eller bara träna.

Rankinggrundande turneringar kräver licens vilket du kan skaffa genom Ymer (se ovan, Avgifter). Kalender för när turneringarna hålls och länk till anmälan finner du här.

Turneringarna spelas på flera olika nivåer. Den lägsta heter Open Grön och är en bra inkörsport i beachvolleytävlandet. Därefter spelar man Open Svart, sedan Challenger osv.

DOMARE

Är du intresserad av att döma volleyboll finns stora möjligheter. Domarutbildningar finns på flera nivåer vilket berättigar till att döma matcher upp till en viss nivå i seriesystemet. Utbildningarna anordnas regelbundet och bekostas av Idrottslyftet, kostar dig alltså inget personligen förutom eventuellt resa och logi. Efter ansökan kan Ymer bidra med reseersättning. Som domare har man sedan möjlighet att tjäna extra pengar eftersom man får en viss summa för varje match man dömer och även ersättning för resekostnader.Utbildningskalendern

  

ARRANGEMANG

Det är mycket som skall skötas ideellt, men funktionering är helt nödvändig för att få klubben att fungera. Vi anordnar många arrangemang som hjälper oss att rekrytera nya spelare, klara ekonomin och tävla i sporten vi älskar. Det är viktigt att vi sköter funktionering på ett bra sätt och skapar bra arrangemang och stämning för publik och gästande spelare.

 • Seriematcher: Kräver funktionärer till sekretariat (2st) som skriver protokoll, bläddrar poäng och spelar musik i pauserna. Dessutom har vi en kiosk som över en säsong drar in en hel del pengar. Dit behövs 1-2personer och om någon kan baka hembakt som vi kan sälja är det mycket värt. Ansvariga för inköp är Sara K, prata med henne om du saknar något eller har frågor.

Domarräkning efter seriematch mailas till kassören Simon Clarenäs.

 • Sammandrag: Varar längre tid och kräver också någon som samordnar i ett sekretariat även om lagen själva dömer. Dessutom funktionärer till kiosken som säljer bra dessa dagar. Det är i regel en bra ide att dela upp dagen i två halvor för att inte slita ut funktionärerna helt under ett pass.
 • Ungdomsturneringar: Volley-7an, Ymer MiniCup, Ymercupen och Skol-DM är exempel på skolturneringar. Läs mer om dem på hemsidan. Eftersom vissa av dem går på dagtid ligger en hel del av ansvaret för arrangemangen på skolan, men på turneringar som hålls kvällstid på våra träningstider behövs omfattande insatser vilket leder till återkommande skollag och inkomst till klubben.
 • KNALLECUPEN: Vår största turnering och största funktionärsinsats, men även största enskilda inkomst. Se mer information nedan.
 • Linnemarschen: Genom att hjälpa till på Linnemarschen med en vätskekontroll på Kransmossen drar vi in extra pengar på ett enkelt och roligt sätt. 2015 gäller datumet 25april.

 

KNALLECUPEN

Knallecupen är Sveriges mest internationella turnering med Elit och Superettanlag från ett flertal länder. Den gick av stapeln redan 1981 första gången, så det är ett långt och fint arv vi har att förvalta. Det är årets största arrangemang för Volleybollsektionen, och det som genererar mest pengar. Turneringen spelas första halvan i september, 2015 hölls turneringen 12-13e september. Det är viktigt att alla i klubben kan hjälpa till med att stå i kiosker, hålla ordning på förläggningen (Sven-Eriksongymnasiet), förbereder hallarna på fredagen, gör pastasallad och frukost, är hallchefer osv. Om alla gör något behöver inte några arbeta 40timmar en helg. Boka in helgen redan nu, de timmar man inte funktionerar är det perfekt att se Sveriges bästa volleybollklubbar möta danska och norska motsvarigheter. Knallecupen kräver mycket planering och den sker i olika ansvarsgrupper under vår och sommar. Kan man tänka sig att hjälpa till innan cupen är man varmt välkommen att prata med Ilkka eller Henrik.

 

SÄKER FÖRENING

IK Ymer är certifierade enligt Säker och Trygg förening. Det innebär att hela klubben arbetar för säkra arrangemang, för drogfrihet och för bra hantering om olyckan skulle vara framme. I varje sektion skall det finnas en krisgrupp som i volleybollsektionen leds av Henrik Klerfors. Konkret innebär det för medlemmarna bl.a. att:

 • man ombeds lämna nummer till en anhörig att kontakta om det skulle hända något när man deltar i aktivitet med IK Ymer. Maila Henrik om du inte redan lämnat kontaktuppgift!
 • Det råder nolltolerans mot droger och alkohol i samband med vår idrott.
 • Om man ser en risk (farligt föremål, blockerad nödutgång osv) skall man göra tränaren uppmärksam på detta och tränaren får sedan kontakta Henrik för att lyfta ärendet om det inte kan lösas direkt på plats.

 

Ny Medlem (word)

 

Ansökan om månadsbetalning (word)

 

Reseräkning (word)

 

Domarräkning  (excel)

 

Uppdaterad: 19 NOV 2017 13:46 Skribent: Henrik Klerfors
E-post: This is a mailto link

IK Ymer Volleyboll

Engelbrektshallen (kartlänk)
 
Kontaktinfo
IK Ymer Volleyboll
c/o Henrik Klerfors,  
Lidagatan 14
50732 Brämhult 
Telefon: 0708-209307

E-post: This is a mailto link
 

Du är besökare nr:

besöksräknare 

sedan 2012-05-15
(unika besökare/dag)

Postadress:
IK Ymer - Volleyboll
c/o Henrik Klerfors, Lidagatan 14
50732 Brämhult

Besöksadress:
Ymergården
50790 Brämhult

Kontakt:
Tel: 033248924
E-post: ymervolley@outlook.c...

Se all info