Knallecupen

epilog

Den 32:a upplagan av Knallecupen kan läggas till handlingarna som en av de bättre genom tiderna speciellt på damsidan. Damklassen var på sina håll mycket underhållande och finalen var sevärd för dem som orkade vara kvar efter herrfinalen vid vilken Hylte Volley tog sin femte cupseger genom tiderna.

83 matcher har avverkats och bara den initierade vet hur jämnt det har var i många av matcherna men tidsschemat för den förträffliga middagen på lördagskvällen kunde hållas ffg. på länge.

Årets damelitsegrare gick i rödvit favör där Lyngby Volley återupprepade segern från 2004 när man besegrade Hylte Volley (numera HH Volley) medan KFUM Malmö bärgade sin första div I-segern och danska Ishöy Volley tog sin andra titel i div I-herrklassen när man åter besegrade Warberg Volley (repris från 2011). Däremot lyckades ingen av div I-gruppsegrarna från lördagen besegra något av elitlagen i Play Off.

M.V.P. tilldelades suveräne passaren Denise van de Mortel, Fredriksberg Volley (DK) medan en morgondagens storstjärna (?) Axel Qvarnström, RIG Falköping tilldelades herrarnas motsvarighet.

I samband med middagen premierades en del udda prestationer.

Pris till först anmälda klubb 2012: Habo Wolley – datorväska.
Pris till första utländska klubb: KSV (DK) – ”kylväska för danskt öl”
Pris för första inslagna matchbollen: Fredriksberg (DK) – en beachvolleyboll.
Pris för kvällens sista matchboll (lördag): Habo Wolley - en beachvolleyboll.

-------------------------

Samtliga resultat;

Gruppspel Damer                              Gruppspel Herrar

PlayOff Damer/Herr.div 1                   PlayOff Dam/Herr Elit

Slutresultat

Segrare Herrar 2012;  Hylte Volley

M.V.P Herrar Axel Qvarnström, RIG Falköping

Segrare Damer 2012; Lyngby Volley (DK)

M.V.P Damer Denise van de Mortel, Fredriksberg Volley (DK)

Knallecupdam.12 Lyngby DK

Lyngby Volley (DK) besegrade Hylte/Halmstad Volley i finalen med 2-1 (-18, 19-, -13)

--------

logga 2013

Resultat och bilder från tidigare Knallecupen hittar du under respektive länk till vänster.

2012-09-18
Samtliga resultat finns nu upplagda.

2012-05-08
finns nu under respektive rubrik.